Today I’m going to talk about quite new thing in hairworld, Kérastase Discipline Cleansing Conditioner Curl Idéal. I mentioned it on my previous post, but now I’m going to tell you more what is it about. There’s been similar products in the market quite sometime but I haven’t heard about them before last year in Kérastase website. This product is not a shampoo but it’s a conditioner for gently cleansing, without drying hair and scalp. It’s silicone- and sulfate-free, which is amazing. The product belongs to Kérastase Discipline range which is made for unruly hair and this conditioner especially is for frizzy and curly hair. My hair is rough and wavy, not curly and I want it to be soft and sleek.

 

Tänään aion esitellä teille hiusrintamalla suht uuden tuotteen eli Kérastasen puhdistavan hoitoaineen. Mainitsinkin asiasta pikaisesti aikaisemmassa postauksessani, mutta kerron nyt tarkemmin mistä on kyse. Samanlaisia tuotteita eri merkeillä on ollut jo jonkin aikaa, mutta en ollut kuullut niistä aiemmin kuin vasta viime vuonna Kérastasen omilla sivuilla. Kyseessä ei ole siis shampoo, vaan hoitoaine joka puhdistaa hiuksia hellävaraisesti kuivattamatta niitä. Hoitoaine on myös silikoniton ja sulfaatiton, mikä on aivan loistavaa. Tuote kuuluu Kérastasen Discipline tuoteperheeseen, mikä on suunniteltu vaikeasti hallittaville hiuksille ja tämä hoitoaine erityisesti kosteutta kaipaaville kiharille hiuksille. Mun hiukset eivät ole varsinaisesti kiharat, vaan enemmänkin laineilevat ja pöyhkeät ja kaipaan niihin paljon kosteutta, pehmeyttä ja sileyttä.

This cleansing conditioner comes in a pump dispenser and it´s very easy to use. On my hair I used 8 pumps which is more than the instruction says. My hair is thicker and longer than average hair, so 4-6 pumps is probably pretty good with mid-length hair. This conditioner texture is very thick, like a body cream (pictures underneath). My first impression was how am I ever going to spread this thoroughly. After struggling a bit, I finally got it somehow. At this point my hair felt strange and greasy, like I’ve put foot cream on my hair or something. I highly doubted, it’s going to cleanse at all. Anyway, I followed the instructions, I let it stay few minutes in my hair and then I add some water on my hair and massaged thoroughly. I thought it’s not going to foam at all, but it did. Not as much than shampoo of course, but foam made it easier to apply and finally I got it everywhere. Then I rinsed thoroughly, and I was very surprised that my hair was very clean and soft. Shampoo always makes my hair very dry and takes away all the softness and moisture.

 

Puhdistava hoitoaine tulee pumppupullossa, jota on helppo käyttää. Yhdestä pumppauksesta tulee aika runsaasti ainetta mikä on plussaa, sillä sain laittaa tätä hiuksiin hieman enemmän kuin annosteluohjeessa sanotaan. Mun tukkaan ainetta upposi 8 pumppauskertaa. Hiukseni ovat kylläkin keskivertoa pidemmät ja paksummat, joten se 4-6 pumppauskertaa toimii varmasti hyvin keskipaksussa ja -pitkässä tukassa. Hoitoaine on koostumukseltaan aika paksua, kuten rasvaisempi kosteusvoide (alempana havainnekuvia). Ensireaktioni tuotteesta oli miten ihmeessä tämän muka saa levitettyä hiuksiin kauttaaltaan. Pienen taistelun jälkeen sain kuitenkin levitettyä sen jotenkuten. Tässä vaiheessa tukka tuntui oudolta ja rasvaiselta, sellaiselta kuin olisin laittanut apteekin perusvoidetta päähän. Epäilin, ettei tämä kyllä tule puhdistamaan millään lailla. Annoin ohjeen mukaan vaikuttaa muutaman minuutin, jonka jälkeen kastelin tukkaa hieman ja hieroin kauttaaltaan. Olin varma, ettei tämä aine vaahtoa ollenkaan mutta kyllä se vain vaahtosi. Ei läheskään niin hyvin kuin shampoo, mutta vaahtoutuminen helpotti tuotteen levittymistä ja näin sain sen vihdoinkin levitettyä kunnolla. Huuhtelin hiukset ja ihmetyksekseni hiukset tuntuivat hyvinkin puhtaalta sekä ihanan pehmeiltä. Shampoo aina kuivattaa tukkaa niin että siitä lähtee pehmeys ja kosteus pois.

*as you can see the cleansing conditioner (white) is lot thicker than shampoo (light pink)

*niinkuin näette puhdistava hoitoaine on huomattavasti paksumpaa kuin shampoo

 

 

I used this cleansing conditioner on my two days dirty hair. The next time I washed my hair after testing this, was two days after. Normally I wash my hair every 2-3 days, depending how much hair products I’ve used. This conditioner really did clean my hair almost as good as normal shampoo. I’m definitely going to use this on my hair routine and replace every other shampoo wash with this. I definitely recommend if you want to skip shampoo every now and then. You can find cleansing conditioners from other brands too like Schwarzkopf, L´oreal Professionel & Matrix.

 

Testausvaiheessa hiusteni varsinaisesta pesusta oli kulunut kaksi päivää. Testaamisesta seuraavan kerran pesin hiukset taas kahden päivän kuluttua. Normaalisti pesen hiukseni 2-3 päivän välein, riippuen kuinka paljon olen käyttänyt muotoilutuotteita ja uinut töissä munkkihöyryssä. Tämä tuote siis todellakin puhdisti ja piti puhtaana lähes yhtä hyvin kuin normaali shampoo. Aion ehdottomasti ottaa tämän mukaan hiustenhoitorutiiniini ja korvata joka toisen shampoopesun tällä puhdistavalla hoitoaineella. Samanlaisia tuotteita löytyy myös muilta merkeiltä, joten suosittelen testaamaan jos haluat pitää taukoja varsinaisesta shampoo pesusta. Esimerkiksi Schwarzkopfilta löytyy kolme puhdistavaa hoitoainetta värjätyille, kosteutta vaativille sekä vaurioituneille hiuksille. Myös L´oreal Professionelilla on oma sarjansa. Matrixilta löytyy myös omansa normaaleille hiuksille.

 

Have you already tried cleansing conditioner and if you have what did you think about it?

Oletteko jo kokeilleet puhdistavaa hoitoainetta ja jos olette mitä tykkäsitte?

 

 

POSTED IN: BEAUTY

 

SHARE: